Tekeningen met referentiefoto

Hieronder zie je enkele tekeningen met de referentie foto erbij.

Bij het natekenen van een foto doe ik natuurlijk mijn best om de tekening zo veel mogelijk te laten lijken op de foto. Verwacht echter niet dat dit precies hetzelfde wordt. Met potloden kan ik minder contrast creëren dan in een foto te zien is. Daarnaast moet ik het doen met de kleuren waarin potloden worden gemaakt. Het kan dus zijn dat de kleur niet exact hetzelfde wordt als op de foto te zien is. Soms gebruik ik meerdere foto’s van het dier om zo dicht mogelijk bij de juiste kleur te komen (want ook op een foto kan de kleur soms anders getoond worden dan in werkelijkheid is). Het belangrijkste vind ik dat jij jouw dier erin herkent. Verwacht dus geen exacte kopie van de foto, maar belangrijk is de herkenning en blik van het beestje 🙂