Werkwijze

Wachtlijst
Voor mijn tekeningen werk ik met een wachtlijst. Als je op de wachtlijst geplaatst wil worden, vraag ik 25% van het tarief als aanbetaling. Wanneer de tekening precies aan de beurt en af zal zijn kan ik meestal niet precies zeggen. Omdat ik hiernaast nog in het onderwijs werk en ook een fotografiebedrijfje heb, is de tijd die ik voor tekenen heb beperkt en ook afhankelijk van hoe druk ik het op dat moment heb. 
Het maken van een tekening kost veel uren werk. Een tekening op A4 kan zeker 10 tot 15 uur kosten. Wanneer ik met een tekening ben gestart, zal deze dus ook niet binnen enkele dagen al klaar zijn. Houdt daar rekening mee.

Foto’s aanleveren
Het is belangrijk dat je een goede foto aanlevert, zodat ik ook een goede tekening kan afleveren. Het is belangrijk dat de foto niet te donker is, dat de kwaliteit goed is waardoor er details zichtbaar zijn, en waar de kop goed en mooi zichtbaar is. Een foto van het dier zittend is daar vaak het makkelijkst voor. Ik vraag om een aantal foto’s, waarna we samen kunnen overleggen welke foto het meest geschikt is. Wanneer je een foto hebt die door een fotograaf gemaakt is, moet er eerst toestemming van de fotograaf zijn. Er ligt dan namelijk copyright op de foto.

Cadeaubon
Wat als het nou niet lukt om de tekening op tijd af te krijgen, maar je het graag als cadeau wil geven? Ik kan ook een mooie digitale cadeaubon maken, met daarop een beschrijving van wat de persoon nog tegoed heeft. Zo heb je toch iets wat je kan printen en kan geven, en dan komt het cadeautje zelf wat later. 

Updates
Als ik met je tekening begin laat ik dit weten, en stuur ik regelmatig updates. Op die manier kan je volgen hoe het gaat, en kan je het aangeven wanneer er misschien iets nog niet helemaal klopt. Als je het goed vindt plaats ik ook voortgang op social media, zodat ook anderen kunnen zien waar ik mee bezig ben. Als het een cadeautje, en de ontvanger niet mag weten dat ik er mee bezig ben, dan doe ik dat uiteraard niet.

Inlijsten
Pasteltekeningen vegen snel uit. Wanneer je de tekening ontvangt, moet er dus ook voorzichtig mee om worden gegaan. Mijn advies is daarom om de tekening na ontvangst met passe-partout achter glas in te lijsten. De passe-partout zorgt ervoor dat het papier het glas niet raakt. Zo zal de tekening het mooist blijven. Een lijstenmaker kan er natuurlijk voor zorgen dat de tekening professioneel wordt ingelijst voor je.
Mocht je dat willen kan ik de tekening ook inlijsten voor je. Ik heb eenvoudige witte en zwarte lijsten met verschillende glasopties (ontspiegeld glas, museumglas, normaal glas). Ook kan ik passe-partouts op maat maken in veel verschillende kleuren. Eventuele verzending is op eigen risico, maar zal uiteraard zo goed mogelijk verpakt worden.

Versturen
De tekening is af! En je bent tevreden over het resultaat. Dan moet hij verstuurd worden! Ik zal de tekening met veel zorg verpakken. Er zijn meerdere verzendopties, afhankelijk van de grootte van de tekening , en afhankelijk van de manier van versturen. Ik verstuur het minimaal aangetekend of anders verzekerd. Verzending is altijd op eigen risico, maar wanneer het verzekerd of aangetekend is, heb je toch net wat meer zekerheid dan bij een normaal pakketje.

Je mag natuurlijk ook de tekening persoonlijk op komen halen in Arnhem. Dan weet je zeker dat er niks mee gebeurt!